torstai 8. lokakuuta 2015

Ensimmäinen vieraileva bloggaaja esittäytyy

Puhuin loppukesästä ideastani, että täällä blogissa lukemisestaan kertoisivat myös muut pääsykokeisiin valmistautujat. Linkki aiempaan postaukseen tästä. Mukaan pääsee ihan koko syksyn ja alkukevään ajan, joten jos tämä postaus saa sinut innostumaan mukaan jakamaan lukukuulumisiasi isommalle porukalle, niin pistä viestiä osoitteeseen slblog@outlook.com.

Tässä postauksessa esitellään siis ensimmäinen omasta luku-urakastaan kertova vieraileva bloggaaja. Hän esiintyy blogissa nimimerkillä Tähtien tavoittelija ja ensimmäisessä postauksessaan hän kertoo taustastaan, lähtökohdistaan ja lukusuunnitelmastaan.

Perustiedot

25+-v perheellinen terveysalan ammattilainen aikoo ”jatko-opintoihin”. Yli 15 vuoden opinnot alakoulusta AMK:hon eivät sitten riittäneetkään, vaikka valmistuessa siltä tuntuikin.

Ensimmäinen yritys v. 2015. Tavoitteena lääkis 2016.

Ihmiset, jotka tietävät tästä yrityksestä, on laskettavissa yhden käden sormilla. Ja nyt, tosin nimimerkin suojista, jaan tämän kokemuksen ”koko maailmalle”. Tervetuloa mukaan!

Taustaani

Lukio on käyty hyvä tovi sitten (yo 2009) ja pääsykoetta varten opiskeltavista 18 fysiikan, kemian ja biologian kurssista olen lukioaikana suorittanut vain 4 (pakolliset, eli 1 fysiikka, 1 kemia ja 2 biologiaa). Käytännössä kaiken olen siis opiskellut itsenäisesti, ensikosketus ko. aineiden syventäviin kursseihin on ollut 12/2014 – 5/2015 välisenä aikana.

Perhe on opiskelun kannalta sekä haaste että suurin voimavarani. Arki on yhtä tasapainoilua ihan ilman opiskeluakin. Lisänä vielä kokopäivätyö, joten ajan vähäisyys on todellinen haaste. Siksi olen tällä kertaa ajoissa.

Lukusuunnitelma

Lukemiset aloitin tänä vuonna jo elokuussa. Olen kertaillut paria kurssia kerrallaan oppiainetta vaihdellen. Tavoitteena tällä kierroksella on palauttaa mieleen aiemmin opiskeltua sekä vahvistaa perusosaamista.

Tällä hetkellä opiskeltuna ovat fysiikan kurssit 1-4, kemian kurssit 1-3 ja biologian kurssit 1-2. Olen siis suurin piirtein puolivälissä. Samaa vauhtia jos jatkan, olen kerrannut kaikki kurssit joulukuun puoleenväliin mennessä, mutta nopeampi eteneminen olisi suotavaa. Pyrin kuitenkin siihen, että vaikeisiin kursseihin käytän enemmän aikaa ja helpommat selailen nopeammin läpi.
(Tämä on siis vasta toinen kerta koko elämäni aikana, kun opiskelen näitä kursseja, joten siksi etenen hitaasti.)

Kunhan pääsen jonkin verran jyvälle asioista, voin alkaa yhdistellä kokonaisuuksia sekä tehdä soveltavampia tehtäviä. Valmennuskeskuksen itseopiskelumateriaalit odottavat vuoroaan, vielä ei ole rohkeus riittänyt tarttua niihin!

Suunnitelmiani kun katsoo, voi todeta, että minusta nyt ei ainakaan kannata ottaa mallia missään suhteessa :D Olen välillä ihan hukassa sen suhteen, mitä ja miten kannattaisi opiskella. Mutta kyllä se tästä vähitellen selkenee. Tärkeimmät aseeni ovat hyvä asenne ja järjetön motivaatio, ja niillä mennään läpi harmaan kiven!

Kuva weheartit.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymyksiä, toiveita, ideoita..?